Du kanske undrade över rubriken?

HAHAHAHA!
Okej, sorry. Så där dum trodde nog inte ens Du att jag var...
Menmen, helt och fullt bevisat från och med nyss.
Jag skrev just att jag inte kom ihåg vad inlägget skulle handla om, publicerade det, och kollade hur det såg ut sedan. Jag läste även rubriken "Schuckling till folket". Jag hade egentligen tänkt skriva om att det blir kyckling imrogon till folket som kommer hit och käkar. Så, har du inget bättre för dig på valborgs, kom då hem till mig och ät kyckling! :D

Shuckling till folket

Hm... Asså jag lovar, jag hade faktiskt något jättesmart och intressant att skriva här. Igår hade jag världens idé alltså! Men problemet nu är bara att jag har väldigt svårt att vara smart en lång stund. Som det låter för de flesta; jag har mina ljusa stunder, fast mina är inte långvariga dock...
Och på tal om det, vi skrev ju engelska nationella idag som alla stackare vet. Det skulle handla om könsroller och skillnader inom könsrollerna. Jag antar att du känner igen känslan av att komma på ett jättebra ord, men sen bara tappar man det, och det kommer verkligen inte fram igen. Så var det för mig idag under provet, flera gånger. Jag kunde inte komma på vad jag skulle skriva som hushållsarbete, vad tusan heter det på engelska?! Det kom jag inte på under hela provtiden. Sen fick jag nån sån där riktig snilleblixt om vad jag kunde skriva. Verkligen jättesmart. Och ordet jag kom på, det skulle du ha hört alltså.
Jag rättade till pappret, förde pennan ner mot det, för att sedan börja skriva ner min genialiska idé.
Men...
Vad var det jag tänkte på?
Hm...
Ingen aning...
Gaaaaah!
Vad var det?!
Jäklar....

Det blev inte ett riktigt så bra slut jag hade hoppats på, menmen, hoppas det duger ändå.
Det här var inte alls vad jag tänkte skriva om, ens efter jag hade glömt bort min braiga idé om vad dagens inlägg skulle handla om. Menmen, nu har jag glömt bort det också, så nu är det nog dags att gå och lägga mig.

Inte en gång till

Har du nån gång tänkt på hur skönt det är att man bara behöver växa upp en enda gång?
Tänk dig att behöva lära om alla svåra ord, alla jobbiga matteformler och alla skumma regler överallt. Tänk dig att behöva gå igenom allt det där en gång till. Bli dumförklarad ett antal gånger för att man fortfarande inte fattar hur det fungerar.
Tänk dig allt du gått igenom i skolan, typ samhälls, hur hemskt skulle inte det vara att behöva lära sig igen. Behöva genomlida dessa lektioner ännu en gång.
Hm...
Då kan man ju undra hur det är att vara asylsökande. Att ständigt komma till nya ställen, nya länder, och tvingas lära sig ett helt okänt språk, tvingas lära sig en helt ny livsstil och ett helt nytt beteende på människor. Det måste ju vara nästan som att växa upp en gång till. Förstå vad jobbigt det måste vara!
Usch...

Vår..?

Var det nån mer än jag som kände lukten igår?
Det var ju helt varmt, och soligt framåt eftermiddagen.
Kände du att det luktade grill igår?
Förstår du hur härligt det ska bli med vår och sommar?!

Idag blir det nog inte heller så dåligt, jag menar, det är redan 9 grader varmt.
Nu vill jag bara ha sommar på en gång, det skulle kännas väldigt bra tycker jag!


Grease is the word!

Japp, igår var det slutproduktion i Skapande Verksamhet.
Vi spelade upp Grease tre gånger, och hade galet skoj! : )
Synd nu bara att det är slut, det är ju skönt på många sätt och vis, men samtidigt trist...
Jag är i alla fall nöjd med framträdandena, och tror faktiskt att de allra flesta är det. Det gick riktigt bra måste jag säga.
Nu är det ju så att jag har inte hunnit sno några bilder av Emma, men gå in och kolla hennes bilddagbok, vettja ; )
http://emmahpunktcom.bilddagboken.se

4-t-dagen

Åter igen, 4 t-dagen. Det var faktiskt ett tag sen nu, de senaste tisdagarna har faktiskt inte känts så galet jobbiga, men nu kom det ännu en.
Suck...
Dagen började dåligt, eftersom jag la mig med blött hår. Bad hairday... BLÄ!
Dagen fortsatte, segt, långt, blä, usch...
Sångövningen, jaja, helt okej.
Körövningen, KASS!
Gah, körövning? Öh, kanske inte ens ska kalla den det. Körledaren var sur som ett ägg, hade väl också en dålig dag antar jag, och stormade, efter en halvtimmes trist diskussion, ut ur rummet för att inte komma tillbaka.
Ingen sång alltså.
Sen skulle jag köra hem.
AKTA ER!
Jag är så kass så bilen stannar alltså, bokstavligt talat. Pappa kastade sig över handbromsen idag, gaaah! Jag blir då galen!

Jaja, nu är det slut på deppen, nu ska jag fokusera på nåt annat... Skola kanske..?
*Suck...

Götet till sommarn!

Åh, vet du hur galet mycket jag längtar till sommaren nu?!
Nä, kunde just tro det... Du har ingen aning!
Gah!
Mamma pratade med sin brorsa i telefonen idag, och när hon hade gjort det frågar hon "ehm, Matilda... Vill du hänga med till Göteborg i sommar om vi far dit?" och jag menar självklart gör jag väl det liksom!
Jag blev helt paff, för det kom helt oväntat, och så direkt bara. Värsta trevliga överraskningen! : )
Nu är det ju så att jag vill jobba så mycket som möjligt i sommar, så jag ska bara vara där ett par dagar, och sen ska jag åka tåg hem.
Ni vet hur mycket jag har tjatat om att jag älskar att åka tåg? I alla fall, det är ju bara så galet roligt, och jag fattar verkligen inte människor som inte ser det roliga i att åka tåg tillsammans med trevliga kompisar. Resan är ju liksom halva nöjet, tycker jag. Fast nu har jag ju tänkt om, i och med en 19-timmars resa från Götet till Boden kanske inte blir så fartfylld om man är själv... Nä... Det hade ju verkligen varit trevligare med en vän vid sidan som man kan tjata med. Jag hoppas verkligen att det kommer trevligt och socialt folk i kupén, inte som när jag och Maja åkte från Småland, suck...
Åh, nä, det här ska banne mig bli så otroligt skoj!
Kul att träffa nya människor.
Och apropå palt sådär, så har jag målat en till tavla idag, som ska höra ihop med den tidigare. Det luktar oljefärg i hela huset nu.

Making all the panties drop

Haha, har du över huvud taget lyssnat på den texten?!
Den är ju galet skön!
Nu undrar du kanske vad det är för låt jag pratar om? Om du inte förstod det på en gång så är det Candyman med Christina Aguilera.
By the way, kom och se oss den 28 maj på kultan! Här tolereras inga bortförklaringar, för det finns inget viktigare att göra den torsdagskvällen - jag lovar!
Jaja, vi ska bland annat sjunga Candyman då, och texten är så galet rolig! Jag började skratta när jag spanade in texten första gången.
Hm... Den kanske inte är så rolig - tycker du - men tusan, det är den! :P
Jag menar, okej, läs här: He's a one stop, gotcha hot, making all the panties drop.
He's a one stop, makes me hot, making my uh pop.
He's a one stop, gets it while it's hot, baby don't stop.
Oh my!!! Jag tycker det är väldigt roligt - främst för att jag är en av de som ska sjunga det här.
Ojoj... "Löjliga du" tänker du väl nu, menmen, vattefack?!
Nädu, nu har jag inget mer att säga (hah, som om det där var nåt att säga då?! :P)
Men Maja, jag går och lägger ner mina converse nu!

Ööörn öööörn ööörn...

Japp, du gissade rätt.
Eller kanske inte..?
Jag har i alla fall kört massa bil idag. Jag är KASS!
Jag menar det verkligen, för jag kan inte svänga!
Jag har kört igenom 12 rondeller totalt idag. Jag har inte fixat en enda helt felfritt.
Baskat!
Jag försökte verkligen tänka efter i varje sväng där på slutet, så att allt skulle gå rätt. Men då ropar alltid pappa "Kommer du ihåg ..." och så är jag ur fokus igen.
Inför den sista kurvan, som leder in på våran lilla väg, laddade jag långt i förväg, tänkte igenom allt jag skulle göra, och tänkte bara "jäss, nu sitter den". Allt gick som det skulle. Tills pappa sa "nu är du inte i mitten av vägen..."
SUCK!
Varför är det så svårt? Nåt som inte ens är svårt. BLÄ!
Nu ska jag gå på toa.

Hej?

Jobbet idag.
Ohj, vad jag har varit produktiv! Jag har typ gjort massor! -Tycker jag. :P
Men jag var med om ett skumt/trevligt möte idag. Den skumma delen får mig som fundersam...
Varför har människor så svårt att växa upp? För även om människor teoretiskt sett är vuxna, är dom det faktiskt inte praktiskt. Nä, jag tycker det är skumt.
Hur svårt är det liksom att lyfta på huvudet och säga "hej"? Det kan man ju fråga sig, men i all sin enkelhet är det kanske inte så lätt, vad vet jag... Visst kan man känna viss osäkerhet ifall man ska hälsa på "den där människan jag träffade i samband med en annan kompis", men banne mig, nog ska man kunna lyfta på skallen och vara trevlig om man en gång i tiden har umgåtts väldigt mycket.
Jag tycker att alla som läser detta kan tänka lite. Är det så hemskt att uttala tre bokstäver till en person man kanske bara hälsat på en gång?
Det tycker då inte jag.
Mors!

Påskafton

Påsk är ju faktiskt väldigt trevligt. Det är nästan aldrig det är nånting man måste göra. Det är lov från skolan, och man har heller inget väldigt jobbigt inplanerat. Och den här påsken blev extra skön, för det blev ingen som helst stress hemma heller, som det nästan alltid brukar bli. Nä, mamma var helt impulsiv och bestämde sig, bara sådär, för att vi skulle ha riktig påsklunch hemma hos oss, och gjorde köttbullar, mimosasallad, rödbetssallad osv. Det var hur gott som helst!
Åh, jag bara älskar mammas köttbullar! Hur kommer det sig att det alltid är mammas köttbullar som är bäst?
Efter en helt underbar lunch med farmor, farfar och grannen for jag till Greta, och det var också helt trevligt! :) Det var galet längesen vi träffades, så det var riktigt kul att prata av sig och bara ta det lugnt.
Sen bar det av mot Måttsund, till Emma. Där blev det ännu mera chill, med Robinson, The Wedding Date och Moulin Rouge - trooor det är så det stavas... Och ja, visst, den var väl bra och så. Men jag förstår faktiskt inte vad det är med den som folk tycker är så galet bra, för så bra tycker jag inte den var. Jag störde mig mest på att de hade blandat 1890-tal med nutida musik, och all denna kalabalik som var i början. Man blev ju som ett garnnystan i skallen! Det var som jobbigt att kolla på, så mycket färg, så mycket buller. Men sen efter halva filmen, då var den ju bra. Men den får faktiskt ett njaa av mig.

Jag sov över hos Emma, sen kom Maja och Frisk och vi sprang ut i snön och gjorde en enorm snögubbe, gjorde kullerbyttor i snön och busade, innan vi gick in och nördade massa spel. Det var apkul! : )
Nu ska jag gå och sova, för jag ska jobba imorgon.
Mors!

Bastumys

Igårkväll for jag till Ida och bastade, och det var helt underbart!
Så fort man sätter sig i denna underbara veduppvärmda bastun blir man helt avslappnad! Visserligen blir jag alltid galet rastlös efter 20 minuter, men det är ju ändå skönt. Efter en timma i bastun, gick vi in och kurade upp oss i soffan och såg lite tv. Helmysigt! Varför bastar man inte oftare? Det är ju helt underbart! : )




Kolla in brännan på benen... Börjar tro att den aldrig kommer gå bort...

När jag kom hem var monen rosa, och min kamera vägrade få in fokus...

Konstigt värre

Idag har jag övat min artistiska ådra. Och för en gångs skull handlar det inte om musik - nä, utan jag har målat!
I förrgår när jag var på Dollar Store hittade jag en målarduk för 30 spänn, som jag köpte på en gång.
Så fort jag vaknade idag började jag skissa upp ett mönster - detta tog ett bra tag.
Färg lyckades farmor och farfar snoka ihop. Gamla oljefärger, och gammal målarfärg till möbler. Helt perfekt! : )
Och jag är helt överrumplad av min blandningsskicklighet! Jag är helnöjd med nyanserna - emot min fondvägg och kuddar blir det perfekt! :P
Jag har dock hållit på med projektet sen halv elva i morse, och klockan är halv fyra nu... Men det var lugnt värt det, för det var kul och helt längesen jag målade!
Nu vet jag inte vad jag ska göra resten av helgen, och det känns väldigt trist... Men det löser sig säkert : )



Resultatet som ska upp på väggen, så snart det turkosa har torkat - ett par dagar alltså...

Sedelätare

Idag jobbade jag för första gången sen i somras. Det var skönt att komma tillbaka!
Samtidigt var det helt jobbigt, för hela macken är uppochnervänd. Ingenting är som det såg ut förut! Allt är ut och in, upp och ned, och bara fel! Men det är mycket finare! Jag lär mig väl så småning om. Förhoppningsvis.
Men nu är det så att jag bara MÅSTE dissa en grej med den här nya ombyggnationen - som inte kommer vara bra oavsett om jag har övat i 5 timmar eller 5 år.
Sedelätaren.
Ja, sedelätaren. Den där mojängen som finns i de allra flesta kassorna, som ska typ svälja sedlarna. Men detta fungerar endast med släta sedlar. Det vill säga: inga sedlar man kommer över som har legat i någons plånka.
Det här är verkligen ett nederlag. Det kommer ta så mycket längre tid att stoppa in sedlar i den där saken än en vanlig kassalåda, eftersom den bara spottar ut skrynkliga sedlar gång på gång på gång.
´Tacka vet jag gamla hederliga kassalådor med nyckel och mynt.
Nu ska jag sova. Natti!

RSS 2.0