Aktiv!

Hoh, idag hörrni! Hoija!
Jag har varit helt aktiv idag, och klockan är bara halv tre. Det är inte sant, alltså!
Jag vaknade halv nio, gick upp och började plocka lite på mitt rum. Jag tänkte också att jag skulle byta lakan, så jag vädrade igenom hela sängen. Sen bar det av ut på långprommis, en sväng med hundarna runt skogsbilsvägen.
När jag kom tillbaka städade jag klart mitt rum, och sen började jag med ett kollage. Jag fick ju den där idén förra året, att jag skulle göra ett kollage per år, och hänga upp det på väggen. Nu är det klart, och det är så kul med nya bilder på väggen! : )
Nu ska jag och pappa in till farmor och farfar en sväng och dricka kaffe (får se vad jag dricker... :P) och efter det bär det av in till stan för en, förhoppningsvis, röjarkväll. Det blir matlagning och fixning hos Frisk, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda ; )


Kors i krösamoset!

Haha!
Ännu en helt perfekt kväll, med pepp-känsla! :)
Du vet hur det känns när man just har slösat äckligt mycket pengar, och man egentligen inte har råd med det?
Åh, den där köparkänslan, som får en på så bra humör? Det är ju så härligt! : )
Jag gick i alla fall och strosade lite på stan idag efter skolan, och hittade massor! Jag som inte ens hade tänkt köpa nåt...
Det blev i alla fall ett par jeans, leggings, och en klänning. Så perfekt alltså! Men var ska alla pengarna komma ifrån?
Varför kan man inte ha nån som bara fyller på kontot när det börjar minska? Det skulle vara väldigt praktiskt tycker jag!
Nåja, efter dessa inköp strosade jag vidare till Hälsans Hus, där systeryster hade match. Den vann dom, med nöd och näppe, och min hals är så gott som sönderskriken. Ojoj, det kan inte vara hälsosamt att se på basket... :P
Nu känner jag mig i alla fall väldigt välmående, och är lite småputt för att jag inte stannade i stan hos Johanna, det hade blivit en jättepepp kväll alltså! :P
Nu är det Let´s Dance!

Pepp!

Åh, torsdag eftermiddag, och jag är pepp. Hur bra är inte det?!
Var på mässa i Haparanda idag, och vi tog en sväng på Ikea och rusta efter det, mycket trevligt, trots pengaslöset. :P
Men jag är helt galet pepp! Eller asså jätteglad, känner mig helt bra idag :)
Jag hittade dessutom en jättebra sida där man kan beställa canvastavlor, som inte var så fruktansvärt dyrt.
Jag är galet sugen på att inreda, men det är dyrt, och ganska nygjort, så jag får vänta...

Men förstår du? Solen skiner, det är inte galet kallt nu heller, vilket det var i morse. Allt är bara bra, om man bortser från snö och icke gröna träd. :P

Nu ska jag greja lite, och egentligen plugga, men vi får se hur det blir med den saken... :P

Her Bright Skies

Dagens inlägg tillägnas min kusin och hans band Her Bright Skies.
Igår satt jag och gluttade runt på facebook, och klickade mig fram till en helt galet bra video!
Jag tycker att den är värd några till gluttar :P


Klibbiga katthår

Katter är ett av de mysigaste djuren alltså, och det är ganska uppenbart i och med att väldigt många har dom som husdjur.
Vi har ju då två katter. Måns, som är tjock och ful men ändå lite charmig, och Gerda, Måns dotter. Hon är söt och gosig.
-Brukade i alla fall vara, innan vi for till USA, men efter att vi kom hem har hon inte varit riktigt lika mysig. Inte hoppat upp i knät och gosat in sig som förut. Om jag ska vara helt ärlig har jag faktiskt inte sett henne så mycket.
Men nu ikväll tänkte jag att det var dags att ta tag i det här igen. Jag lyfte upp henne, och hon var hur go' som helst! Satt helt stilla och bara kurrade. "Gullekatten" tänkte jag och satte mig ner på en stol, varpå jag fortsatte klappa henne.
Hon gosade in sig ordentligt, tryckte sådär med skallen som katter brukar göra när det är skönt, och jag fortsatte klia. Tills jag kände hur det började kittla överallt.
Särskilt i ansiktet.
Som om jag hade ett hårstrå eller nåt.
Jag försökte pilla bort det där hårstrået, såg sedan på fingrarna, och mycket riktigt, där satt ett hårstrå.
Men det kliade fortfarande.
Jag försökte peta bort det igen, men det kändes som att det bara kom mer hela tiden.
Det gick inte att få bort dom! Och hela mina armar var täckta.
Efter ett tag hade jag hårstrån i ögonvrån (hahah, det rimmade) också.
Dom där äckliga katthåren fastnar ju överallt! ÖVERALLT!
Gaaah!
Nä, kvällens diss får bli Klibbiga Katthår, för det är verkligen inte trevligt!


Elake Måns ^^

För övrigt har jag faktiskt sett på tv ikväll, hör och häpna. Det blev Rent Hus.
Ohohoj, sikken mysig gubbe, alltså! ^^

Woops, nu börjas det nysa här också, ska nog ta och springa genom duschen.
Morskors!

Det är väl ändå helt ok...

Det känns verkligen väldigt trist att vara tillbaka till snön, grått väder och kallgrader. Men det är mycket som är trevligt här också! Det var faktiskt en riktigt bra dag idag, i jämförelse med resten av veckan.
Det blev också en helt trevlig kväll med Lisa och Kajsa, och en intrillande Maggan. Vi såg Let´s Dance, som alltid är lika kul att se.
Men jag vill så gärna tillbaka!
Tillbaka till värmen, solen och ledigheten!
Skolan känns verkligen jobbig nu. Usch... Men samtidigt känns det helt lätt. Jag vet nog inte riktigt var jag har min hjärna, för jag vet ingenting...
Det känns som att må jättebra, men som att jag samtidigt är väldigt förvirrad. Undrar om det är för att klockan är två på natten, eller om det är nåt annat... :P

Men vet du? Jag har gjort en tatuering. Och den är helt underbar!
Nu när jag har berättat det för många, så passar jag på att lägga upp en bild på den också. : )


Helt nygjord, och lite röd i kanten. Men den är ju helt fantastisk! : )

Åter till kylan...

Min första dag hemma efter två helt underbara veckor kändes rätt trist. Jag har dessutom bara sovit 5 timmar i natt, vaknade vid 5 och kunde inte sova vidare, och jag förstår verkligen inte varför. Jag borde ju liksom ha kunnat sova hur länge som helst, men icke. Jag har i alla fall gått omkring och varit trött ungefär precis hela dan. Bah...
Imorgon börjar APU:n, spännande alltså :P
Jag ska vara på en byggfirma i boden, och vara med en ekonom. Intressant, mycket intressant.

Hoppas denna natt får bli aningens längre, annars vet jag inte riktigt hur jag orkar med morgondagen...

Pensacola Beach

På måndagen tog vi våra väskor och bilen och drog till Pensacola. Stannade i Edgewater på Edgewater Mall en sväng, det var skojigt! Sen for vi vidare. Det var inte en enda felkörning på hela vägen dit, tack vare mina fina anteckningar :P
Det var skymning just när vi kom ut, men jag och Johanna rusade ut på stranden för att hinna se, och vi blev helt överrumplade! Det var sååå härligt! En jättelång vit sandstrand, blått vatten med vita vågor. Och solen var precis på väg ner.
Såå vackert! Och jag hade såklart glömt kameran...
Dag nummer två var inte så varm, så vi pallrade oss in till staden Pensacola, och hittade oss en Mall även där. Det var trevligt det med :) På eftermiddagen hittade vi en sportbar/restaurang, Sidelines, där dom hade riktigt bra mat! Trevligt, för jag börjar undra om det är lite sällsynt med bra matställen i usa. Allt luktar som bara flott och socker, men där luktade det grillat : )
Onsdagen var lite varmare, så vi for till Gulf Breeze, ön mellan Pensacola och Pensacola Beach. Där gick vi på zoo och såg massor med roliga djur. Jag gillade de stora aporna mest : P
Torsdagen, sista dagen på beachen, var ännu lite varmare. Då badades det och solades. Jag brände benen rejält, morgonen efter kunde jag nästan inte ställa mig upp för att jag hade så ont. Det slet i benen för varje steg som togs :P
På fredagen var det mest packning som gällde. Vi for dock och spelade minigolf än en gång, och på kvällen for vi och shoppade en sista sväng :P



   



   



   

Underbara dagar! : )

Ieeäak!

Vad hemskt att komma hem till kyla och snö och dåligt väder efter två helt underbara veckor i sol och trevligt sällskap.
Jag kan då helt ärligt säga att inte en enda kroppsdel ville åka hem. Jag hade kunnat stanna i månader!
Att komma hem till -3 låter kanske inte så hemskt, men jämför man med 26 grader varmt i skuggan och strålande solsken, då låter det hemskt. Helt otroligt hemskt! Vilket det också var.
Jag har inte sovit en sekund på hela resan som, med inräknade stopp, tog 18 timmar. Nu har jag varit vaken i 24 timmar igen, det känns tungt, men jag ska vrida tillbaka dygnet nu, så jag orkar upp till skolan imorgon. Ijasch...
Nä, nu måste det väl vara slut på klagandet ändå!
Jag ska bara gå och äta, sen kommer härliga solbilder från Pensacola-trippen : )

Preservation Hall

Även lördagen blev en alldeles perfekt dag!
Vi började lite lugnt med att fara till en park, där det lektes tafatt och nån trädlek. Spring och skoj vart det.
På eftermiddagen började vi rulla in mot den stora staden, på egen hand. Med hjälp av kartor och kassa vägskyltar tog vi oss efter många om och men fram till La Divina Gelateria, som låg i de gamla kvarteren bakom St. Charles St. Det var supermysigt där, lite skumma typer, men jättemysigt.
Där gjorde jag även det mest välbehövliga toabesöket på länge, för det var längesen jag var så pissnödig... :P
Efter att vi hade avnjutit varsin skål med glass/mjukglass/mousse, vet inte riktigt vad det var, for vi vidare mot French Quarter, och Preservation Hall.
Vi hittade till parkeringen på första försöket, jag måste även nämna att det var jag som var kartläsare, det var inte enkelt när vi var uppe på Interstate-vägarna, det gick otroligt fort alltihopa, och pappa hade tagit av på fel väg på ett ställe, som gjorde mig helt borta.
Nåja...
Vi tog oss i alla fall till parkeringen, och gick sedan vidare på St. Peter St och Preservation Hall där vi lyssnade och såg på riktigt bra och gammaldags, New Orleansk jazz. Mums!
Det var en verklig höjdarkväll, och jazz-snubbarna var så härliga!


Jocke hade gömt sig ovanpå rutschkanan i tafatt
   


"I like them Fat Like That!" Otroligt skön sång! Ojoj, den var så bra!
   

Imorgon åker vi mot Florida och Pensacola, tror inte det blir så mycket bloggande där, hoppas att få njuta av sol och värme på stranden. :P

Kramar!

RSS 2.0