Hur gick det till?

Fick världens finaste kort av Lisa när vi hade tjejmiddag och mys här för nån vecka sen, och jag är bara tvungen att lägga upp en bild på det!
När farmor och farfar kom in på middag en vecka senare tyckte pappa att jag skulle visa dem kortet, vilket jag gjorde...

Farfar "Hur räckte det till knorren?"


Då var man 18

Och jag är så galet mycket vuxnare än igår! Du skulle bara veta! :P
Nä, men några nya insikter i livet har jag faktiskt fått idag, trot´ den som kan.
Dagen började med massa trevliga grattis-sms. Tack för dom :)

Ser du att mamma har skrivit "18" på mackan, med gurka... ^^

Sen fortsatte dagen med en mindre trevlig upplösning.
Maja sa att en kvinna i byn hade mördats igårkväll, och det lät ju helt osannolikt, så jag rusade ut och hämtade tidningen för att kolla om det var sant och om jag visste vem människan var.
Jag kände mig som en crime solver när jag slog upp byaboken och jämförde huset på bilden i tidningen med alla hus i boken. Jag kan ju säga att det for massa skumma tankar om vem det kunde vara innan jag kom fram till vilket hus det var.
Det är bara helt himla sjukt att det kan bli sådär. Slå fullständigt knut på en människas hjärna, så att man väljer att slå någon sönder och samman. Det är något jag aldrig kommer förstå. Men något som skulle vara en hjälp på vägen skulle vara en förklaring till vad hon gjorde för att få honom så ur balans, om hon ens gjorde något. Vad han tänkte sekunden innan han slog. Om han tänkte på barnen, de två barnen de hade tillsammans, och hans son. Det är för mig så okänsligt och hemskt gjort mot barnen, henne och alla i hennes omgivning.
Jag kan förstå en pappa som älskar sina barn över allt annat här i världen, en pappa som verkligen ville ha dem kvar, att han var arg och besviken på beslutet. Men jag kan inte förstå att han gjorde så mot dem.
Det är så konstigt att försöka förstå att detta faktiskt har hänt, bara någon kilometer ifrån mig, ganska precis när jag kom hem igår. Det är konstigt att inse att det är en människa jag flera gånger pratat med, som faktiskt har gjort detta.
Jag hoppas barnen får bästa möjliga hjälp. Jag hoppas att mamman, Frida, kan känna sig älskad av många, och att hon hjälper och motiverar familj och vänner att kämpa för att leva vidare.

Vallen

Japp, det var där vi var från igår till idag om någon undrade.
Vi skulle lära känna varandra. Efter två år sisådär... :P
Det var faktiskt riktigt trevligt. Massa lek, massa mat, skoj. Inte skitskoj, men skoj. Bra början på året i alla fall.
Jag hittade min rumspolare (inte spolare utan polare :P ) på en gång. Linn och jag bundade oss och höll ihop hela dagen. Vi spöade skiten ur Emil och Lelle i Plump, men fick snart äta upp det i två omgångar cirkus. Kasst alltså!
Men vi hade skoj. Emil kan verkligen konsten att provocera, och både jag och Linn är väldigt lättprovocerade, det blev ett par mycket intressanta spelomgångar.
Jag har inga bilder tyvärr, skärpning på mig för detta, menmen, det kan inte hjälpas. Vi får komma ihåg det tillsammans istället.
Eller glömma bort.
Det lär vi ju märka.

Jag blir by the way vuxen imorgon!! :D
Detta firas med ett första krogbesök på fredag. Får hoppas det blir en trevlig kväll. Och lördagmorgon för den delen...
Och för dig Emma; PROÅASIET! (vet inte varför, kände bara för det...)

Hola amigos!

Me amo Matilda. Tengo pronto 18 años.
Tengo dos hermanos.
 
Ha överseende med felstavningar och felformuleringar...

Fullt upp!

Jag fick just veta hur jag ska jobba i höst. Det blir varannan helg + 2 dagar i veckan på statoil, utöver det jobbar jag som städerska på pappas jobb 2 dagar i veckan. Emma hjälpte mig att inse att jag faktiskt kommer att ha råd med lägenheten, tack för det :) Jag hoppas bara att jag hinner ha tillräckligt mycket fritid med er, tjejer! :)
Det känns riktigt bra nu! Jag var aningens ångestfylld tidigare idag, men efter Emmas snabba överslagsräkning blev jag med ens på bättre humör :)
Nu ska jag gå och ta tag i körteorin så jag får det gjort innan måndag också... Isch!

Igårkväll spelade Johanna match. Tog lite bilder.


De förlorade stort, menmen...

Warning!

Satt och kollade igenom alla bilder från USA-resan alldeles just, och hittade en bild som Johanna har tagit.
Jag tyckte den var väldigt rolig!


Earth Song

Har du hört den nån gång?
Om inte, så tycker jag verkligen att du ska lyssna på den. Ordentligt, lyssna på varenda ton han tar. Det är en helt sjukt gripande låt. Jag gråter nästan varje gång jag hör den.
Jag bara älskar intensiteten och känslan i den.

Hela helgen

Nu var det ju ett tag sen  - igen!
Och inte har jag tagit några bilder heller... Isch...
Men; i fredags var det klassfest i Svartöstan på en strand. Helmys, skitkul och helt perfekt, måste jag säga! :)
Och det var så roligt att så många kunde komma, vi var nästan hela klassen alltså, och det är ganska imponerande med tanke på att det fortfarande är sommarlov :) Tack för en skitkul kväll! :)
Lördagen började inte så roligt, var rätt sliten från klassfesten, och skulle kolla på lägenheten vid 10, så vi var tvugna att gå upp rätt tidigt.
Lägenheten är GORGEOUS! Och jag ska BO där!!! Fattaru?! Så himla coolt!
Efter 20 minuter i lägenheten satte vi oss i bilen för att rulla vidare till IKEA och Happispappis!
Resan gick bättre än förväntat, faktiskt, och det var en helt bra dag på IKEA. Det var inte alls mycket folk, och jag handlade grejer för 850 spänn... :P
På kvällen blev det grillfest hos Maja, mys med mat, krocket och Gladiator. Riktigt trevlig kväll :)

På söndag jobbade jag för första gången på Erlandssons, det gick riktigt bra, sen var vi i stugan och badade ett par gånger. 25 grader varmt i vattnet, helt underbart! :)
Sen bar det av till jobbet igen. Och jag håller på att bli förkyld. Eller är. Typ.
Mors!

Onsdag 5 augusti

En riktigt bra dag om jag får säga det själv.
Min första körlektion var igår, det gick kanske inte strålande, men helt okej.
Efter det for jag och pappa till Mockträsk och plockade jordgubbar. Det blev runt 20 liter, så nu klarar vi oss ett tag. Jag ska även smuggla med ett par liter till lägenheten sen :P
Sen blev det Waldorf med brudarna. Vi satt ute på balkongen och åt, det var helt underbart, och vi hade så himla roligt!
Avslutet på middagen blev också rätt skoj. Vi gick till kassan, Lisa betalade först.
"Det blir 80 kronor" sa kassagubben.
"Haha, vad du är billig" sa jag.
"He he, ja huvudsaken är att man bilr mätt" sa gubben *med kinesisk brytning*
Detta blev väldigt roligt - tyckte jag, ska väl tilläggas...

Jag hoppas Emma lägger upp bilder på sin blogg, för jag har inga.

http://www.emmasbilder.blogspot.com/

Det finns inga söta gubbar och tanter

Nej, just det. Jag kom faktiskt fram till detta under en av mina många moppeturer till jobbet. Den där halvtimmen på moppe innan jobbet är en riktig funderar-halvtimme. Men jag har aldrig någonsin funderat på något särskilt vettigt dock, min hjärna består endast av en massa flams och trams!
Nåja, här för någon dag sen satt jag och funderade på alla dom här söta små gubbarna som är så trevliga och snälla, när jag plötsligt kom på att; naä... det är dom inte alls det. För dom är precis som oss ungdomar, fast i en lite äldre kropp. Jo, så är det. Tänk dig din snälla gullepluttkompis, och sen den där söta gamla damen som är så gullig. Tror du inte att dom är ganska lika då?
Det här kanske är nåt du har kommit fram till för längesen, men jag kom på det nu. Jag har alltid tänkt mig de gamla som om de är från en annan värld. Att de inte alls har någon aning om vad som pågår just nu i världen, asså i min värld. Kanske är det jag som lever utanför världen? Nä, det tror jag inte... Jag är bara lite seg med att komma på sånt där... :P
Men så är det i alla fall.

Förresten så pumpade jag bakdäcket på moppen idag, detta fick den att gå 5 km/h snabbare än förut.
Däcket behövde pumpas!

Storforsen

Idag bar det av till Älvsbyn och Storforsen. Jag körde hela vägen dit och tillbaka. Alla överlevde turen. Alla fåglar, alla som vi mötte på vägen, och alla i bilen. Kan dock inte garantera alla insekters liv, jag tror det rök ett par stycken...
Menmen, bilturen gick överlag bra. Eller bra och bra, helt okej i alla fall...
Det regnade där. ÖS-regnade!
Men det var riktigt mysigt ändå. Det är så härligt att höra ljudet från forsen och bara strosa där.
Har även sett Kenny Begins idag. GRYM FILM!








RSS 2.0