Satmaran från Stockholm

Vem tror du att du är, satkärring?! Komma in här och tro att alla jobbar för dig och bereder din väg. Fy fan!
Det kom in en kvinna som fick ett alldeles för trevligt bemötande av mig. Jag stod och fick betalt av en man jag känner, som just hade tankat. Det enda han skulle göra var att betala för bensinen. Och då stövlar hon in. Kärringen från Stockholm. Och börjar med att säga (med en näsvis stämma): ah det märks ju att man inte är i Stockholm. Folk bara lämnar ju bilen vid pumparna och låter andra stå och vänta!
Och jag svarar: han står här och ska bara betala.
Hon: jamen man kan ju faktiskt flytta på sig så att andra kan komma fram.
Jag: det finns en pump ledig.
Hon går ut och väntar, medan mannen säger: Jamen åk till Stockholm och tanka då...
När hon sedan tankat och kommer in för att betala säger hon: Asså HERREGUD! Gubbar över 60, alltså... Och väntade sig nåt slags medhåll från mig. Jag sa att vi brukar vilja att folk står kvar vid pumpen så vi kan hålla koll på vem som har tankat. Och hon snäste nånting om att det är ju en regel att man flyttar på sig när det är mycket folk. -jag ska tillägga att hon var den enda på området då.


Jag ska nu förklara

Ett praktexemplar av en Persöbo. För jag står på jobbet, och in kommer han. Praktexemplaret! Han fångade min uppmärksamhet när jag såg honom tvärnita i ögonvrån, och sa med gäll stämma och bred dialekt: -JAOG SKAO BEARA HAANDLA PÅ MACKEN FURST!
En karl i stooooora stövlar, BDX byxor, som är några storlekar för stora. Tröjor och flanellskjortor i fyrtio lager och olika mönster och färger. Till råga på allt är de två knapparna på yttersta skjortan snedknäppta. Han har lite rödflammig näsa, och en stor härlig prilla under läppen som ser ut att trilla ut vilken sekund som helst.
Det är fantastiskt här på macken ibland..!


RSS 2.0